Tilbake til start siden Tilbake til forrige side

Norsk Data firma og navne bytterNorsk Data firma og navne bytter


Dato Firma navn Sannheten om firma og hvordan de håndterte ND arven
1967-07-07 NORDATA - Norsk Data Elektronikk Gamle kara starter opp et personlig firma som skal bli det største IT eventyret verden noen gang har sett.
1967-09-19 Norsk Data Elektronikk AS Firma blomster og lager maskiner som NORD-1, NORD-5 og ikke minst den fantastiske NORD-10.
1976-01-01 Norsk Data AS Eventyrlig vekst og stadig supre maskiner ser dagens lys, slik som ND-100 og ND-500 i forskjellige konfigurasjoner.
1986-05-13 Norsk Data AS Jeg begynner i Norsk Data, lovlig seint men ...
1986-05-14 Norsk Data AS Stadig vokser vi kraftig og supre maskiner som Samson og Rallar dukker opp. Dessverre blir vi også berørt av børs krakket i 1987 og annen styggedom. Slipsfolket kommer og går etterhvert som de skusler bort milliardene våre på konsulenter og idiotiske seminarer.
1991-01-01 ND ServiceTeam AS Butikken blir delt opp i flere små sjapper, med så der hell. Noen blir kjøpt opp (som vi ble seinere) og andre gikk dukken. Det går sport i å kalle firma og avdelinger -Team og -Parner for med slike navn kan man jo ikke feile - tror slipsfolket. Det ble gjort flere forsøk på og avlive Sintran med bl.a. en artikkel i kunde avisen.
1992-09-24 Comma AS Etter en svært fuktig kveld på byen må høvdingene ha vært usannsynlig fyllesyk når de stavrett seg på jobb og mente vi måtte bytte navn da de blir så svimle av å se ND prikkene. Til og begynne med synes vi Comma var litt rart, men man venner seg til så mangt, og etterhvert låter det ikke så verst. Vi ble sopt inn på Smuget for den store navne presentasjonen mens noen med slipset litt for stramt satte igang med å tape over alle ND logoer med Comma merker.
1994-01-01 Comma Data Service AS Vi har slengt på Data Service slik at folk har en sjangse for å se hva vi driver med, og etterhvert så går det slett ikke så verst. Blårussen har riktignok sløst bort alle penga våre og mere til. Fra å være steinrike sitter vi nå igjen med et kjempelån, og attpå til er hus og heim solgt. Man må jo ha vært innom BI for å mene at dette er et sjakk trekk.
1995-10-01 Telenor Comma AS Kjempelånet frister flere men det er Telenor Bedrift som slår kloa i oss. Der og da synes vi dette var bra, men i ettertid så viste det seg at det ikke gavnet oss i det hele tatt. Telenor Bedrift trengte desperat alt de kunne finne for å pynte på sine egne regnskaper, men pga. skatteregler tar dette litt tid.
1997-01-01 Telenor Bedrift AS Karantene tiden er over for Telenor Comma og vi kan innlemmes helt og holdent i Bedrift - og dermed kan de gjøre seg nytte av vårt gedigne lån. For oss betyr det bare en ting - slanking - da det ikke er data service som er av interesse.
1998-03-01 Telenor Service Installasjon AS At det ikke satses på data får vi bevis for når vi igjen flyttes, denne gangen over til Telenor Installasjon AS. Dette er et firma i Telenor konsernet som de vil kvitte seg med før man går på børs. Stolpe klatrerne er like lite fornøyd med dette som det vi er. Vi blir ytterligere krympet og i firma navnet er vi heller ikke særlig synlig.
1999-01-01 Telenor IT Service og Installasjon AS Vi har fått endret litt på navnet slik at vi (data) også er synlig, men vi får stadig en på trynet at data er ikke det man satser på tross fagre uttalelser på diverse info. møter. Det florerer med slips folk, man kan lure på om det er noen som jobber her i det hele tatt.
2000-04-01 Bravida AS Slips folket har igjen vært snydens på byen og klekket ut nye glupe firma konstellasjoner og navn, hadde de bare vært like effektive i å drive firma. Vi er ikke lenger et firma i Telenor konsernet (eid mindre enn 50%), Telenor er dermed kvitt alt "dau" kjøttet og er klare for børs. Konsulent firma som kom opp med dette navnet ler seg vel skakk og når man blir forklart navnet med "Bra vi da !" er det bare å spy.
2000-05-01 Bravida Norge AS Man slår seg sammen med BPA, et svensk installasjons firma. Samtidig får vi høre at her skal det satses på data ja, nettverk, PC og UNIX i alle varianter er ikke noe problem. Dagen etter får halve UNIX gruppe fyken, jommen sa jeg satsing. Samtidig sendes en reklame film på TV om en kar som gråter fordi sønnen jobber i Bravida, og nå vi vet hvorfor han gråter.
2001-01-01 Bravida Oslo og Akershus AS Bravida Norge dels opp i regionale ASer, slikt ser nok bare fornuftig ut på BI. Nå får vi fem av alt som finnes i administrasjonen, adm. dir, sjefer, ledere, mellom ledere osv. og det er jo MYE bedre og koster nesten ingenting i forhold til bare en administrasjon. Dette oppdager jo også topp ledelsen (som vanlig altfor seint) etter at kasse er tom og høvdingen har stukket av med alle penga. ND avdelingen koser seg på hovedkontoret på Skullerud mens resten av folket blir plassert i en bakgård på Hasle. Vi tjener dessuten penger, men det er det vist ingen i administrasjonen som vet. Vi får tlf. om hvorfor vi betaler husleie på Skullerud, har vi ikke flyttet ? Flere ganger blir tlf. og data linjer stengt pga. manglende betaling og ID-kort blir stengt. ND avdelingen som er uglesett og vanskjøttet i en år rekke blir så nedlagt, brått og brutalt til stor overraskelse for både oss og kundene - stakkars ND. Avslutning for Norsk Data avholdes med deler av den harde kjernen samlet.
2003-11-28 Bravida Norge AS Det går dårlig med alle ASene så ledelsen finner ut at vi slår sammen alle sammen til et AS i Norge. Vel vel, det var jo det vi startet med også da, men velkommen etter. ND hoved kontoret på Skullerud er nedlagt og alt på lager og verksted er kastet - det var jo bare noe gamle dritt.
2004-01-01 Sintran Data Men opp av asken ...
De siste rester av ND holdes nå i live av Sintran Data, slik at de gjenværende kundene kan serves på en skikkelig måte. Hoved kontoret er - selvsagt - på Skullerud, og vi er ikke en topp tung organisasjon, faktisk bare arbeidere - lenge leve ND ånden !

Denne siden ble sist oppdatert 06. Nov. 2023
Copyright © Sintran Data
../valid HTML code ../valid CSS code
Post til meg